DAMU: Krok ke kroku aneb step jako zážitek. Workshop s Danou Moree a Hankou Malaníkovou

30. 1. od 9:00 do 12:00 ve Velkém tanečním sále na DAMU

V rámci tříhodinového setkání budeme pracovat s rytmem a objevovat, jak můžeme negativní zážitky a zkušenosti integrovat a dostávat se přes ně dál.

Na workshopu budeme určitě:

Stepovat – naučíme se jednoduchou choreografii, která nám umožní zažít step jako zábavný způsob setkání s vlastními tělem. Zjistíme, že se dokážeme naučit něco, co na první pohled vypadá, že zvládnout nelze.

Povídat si – o tom, jak funguje naše vnímání v zátěžových situacích, i o tom, jak si můžeme pomoct, abychom jimi dokázali projít. A protože klíčovým nástrojem k tomu je mozek, pokusíme se propojit zkušenosti ze stepu právě s tímto prozkoumáváním.

A jistě i něco dalšího – podle toho, jaká budou přání ve skupině.

Lektorky:

Dana Moree

Sociální pedagožka, antropoložka a joker v divadle utlačovaných. Kromě práce na Fakultě humanitních studií UK jsem absolvovala také sérii výcviků v metodě divadla utlačovaných, výcvik systemické supervize a koučování, terapii zážitkem a základy krizové intervence, nyní i PBSP. Takže učím, píšu, tvořím divadlo s těmi, kteří mají ve společnosti ztížené podmínky a snažím se vytvářet prostor pro nové – často korektivní – zkušenosti.

Stepuji více než deset let nejprve v tanečních skupinách a v posledních letech se snažím využít step pro vytváření korektivních zkušeností na tělové úrovni.

Hanka Malaníková

Divadelní pedagožka, herečka, publicistka a zdravotní klaunka. Vedle praktického i teoretického zájmu o autorské divadlo a psychosomaticky koncipované studium na Katedře autorské tvorby a pedagogiky DAMU se mou nejmilejší prací stalo klaunování v nemocnicích a domovech pro seniory. Stepovat neumím, ale vždycky jsem snila o tom, že si to jednou zkusím. A pak mi Dana Moree na Nový rok na hodinu půjčila svoje stepky, svou garáž a svou choreografii – a já se ocitla ve stavu blaženosti.

Workshop je kapacitně omezen (max 25 osob). Zájemci/kyně se hlásí na adrese tereza.doslova@damu.cz.